به گزارش خبرگزاری مهر، مهندس سولماز چوبکی افزود: از آنجا که نوشیدنی چای جزء اقلام سبد خانوار محسوب بوده و از پر مصرفترین نوشیدنیهای ایران است، همچنین عدهای با اهدافی خاص که میتواند بیشتر جنبه اقتصادی داشته باشد شایعاتی مطرح میکنند که از سوی افراد با حداقل آگاهی در خصوص تولید و واردات فراوردههای غذایی مضحک تلقی میشود.
وی ادامه اداد: برای نمونه می گویند "صدها تن چای از کشور خارج می شود و پس از اضافه کردن افزودنی هایی از جنس خونها فرآوری پودر شده تحت عنوان رنگ مجاز چای، مجددا به کشور وارد می شوند" و این در حالی است که محصولات وارداتی از نظر حلیت، کیفیت، سلامت و ایمنی توسط کارشناسان سازمان غذا و دارو به دقت بررسی می شوند.
چوبکی عنوان کرد: اسانس چای اسانس افزوده شده به چای بیشتر اسانس برگاموت است که این ترکیب با نام علمی citrus bergamia از خانواده مرکبات است.
وی افزود: کارخانههایی اجازه افزودن اسانس به چایهای تولیدی خود را دارند که از امتیاز کاربرگ ارزیابی برنامههای پیش نیازی (PRB) بالای 900 برخوردار باشند و همه این ترکیبات که به عنوان طعم دهنده به چای افزوده میشوند به صورت طبیعی و یا مشابه طبیعی بوده و مطابق با قوانین ملی و بهداشتی با دارا بودن مجوزهای بهداشتی لازم مورد مصرف کارخانههای تولیدی قرار میگیرند.
کارشناس سازمان غذا و دارو در ادامه بیان کرد: افزودن هرنوع رنگی به چای غیرمجاز بوده حتی اگر آن رنگ مجاز و خوراکی باشد اما از نظر این سازمان افزودن رنگ به چای ممنوع است.
چوبکی گفت: مصرف کنندگان میتوانند با یک آزمایش ساده متوجه شوند که درچای مصرفی رنگ بکار رفته است یا نه. بدین صورت که چای را داخل آب سرد بریزند اگر رنگ پس دهد یعنی یعنی رنگ به آن اضافه شده است که میتوانند مورد مذکور را از طریق سامانه 1490 جهت پیگیری اعلام کنند.
وی در پایان گفت: مصرف کنندگان به موارد درج شده برروی برچسب محصول از جمله شماره پروانه ساخت محصولات داخلی با کد رهگیری برای محصولات وارداتی دقت نمایند همچنین میتوانند آمار چای وارداتی و تولید داخل را از سایت غذا و دارو به نشانی www.fda.gov.ir دریافت کنند.
نظر شما